Over Gea Stevens

QiV Consultancy is opgericht door Gea Stevens. Vanuit mijn agrarische achtergrond ben ik gefascineerd door te weten wat we als consument eten én te zorgen dat het voedsel wat geconsumeerd wordt áltijd voedselveilig is. Dit geldt zowel thuis als tijdens de processen bij en tussen de leverancier, in de fabriek, tijdens het distributie proces en in de winkel.

QiV staat voor Quality in Veins, kwaliteit stroomt door mijn aderen. Veins is de afkorting van de eigenschappen die ik inzet bij het uitvoeren van mijn vak, mijn kernwaarden.

Vertrouwen geven en nemen

Explorerend

Integer

Nuchter

Structuur

Na mijn opleidingen (HBO levensmiddelentechnolgie en WO Master of Science Chemical Engineering) heb ik meer dan 20 jaar ervaring bij verschillende voedingsmiddelen bedrijven van het leiden van wereldwijd kwaliteitsmanagement systemen. Dit betreffen bedrijven in de petfood, feed, health care, food en infant food. Daarnaast heb ik in die 20 jaar veel ervaring opgedaan op het gebied van leiderschap, organisatieontwikkeling, management team ontwikkeling en het coachen van kwaliteits- en veiligheidsmanagers en -medewerkers. Ik ben in 2018 verkozen als Kwaliteitsmanager Food van Nederland. Uiteraard ben ik daar heel erg trots op: ik zie dat als een kroonstuk en waardering voor mijn carrière tot nu toe.

Mijn missie is het verbeteren van kwaliteit in organisaties resulterend in veilige en kwalitatief goede producten d.m.v. eenvoudige en effectieve bedrijfsprocessen, duidelijke doelstellingen en betrokken mensen.

Mijn visie is dat voedsel altijd veilig dient te zijn en ik ben ervan overtuigd dat er met investering in kwaliteit winst gemaakt wordt. Dit doel kan gerealiseerd worden door een dusdanig kwaliteitssysteem als middel neer te zetten dat eenvoudig én doeltreffend is. De kwaliteit is geheel afgestemd op de noodzaak van de doelgroep, de geldende wetgeving, de eisen van klanten en het bedrijfsbelang. Kwaliteit wordt niet gemaakt door werkinstructies maar door goede eenduidige werkprocessen en mogelijkheid tot fouten maken elimineert. Ik krijg er energie van om de meest ingewikkelde kwesties simpel te maken en oplossingen voor te bepalen. Ik ga heel praktisch te werk en heb als motto: als je het niet simpel kan uitleggen, begrijp je het zelf niet goed genoeg (Albert Einstein). Alle individuen die betrokken zijn binnen het bedrijf die voedingsmiddelen produceren zijn onderdeel van het kwaliteitssysteem: daar valt of staat het mee. Iedereen dient bewust te zijn of worden gemaakt over de rol die hij of zij speelt hierin en hiermee eigenaarschap nemen.

Door mijn brede werkervaring binnen levensmiddelenbedrijven ben ik klantgericht, doorzie ik snel de problematiek en kan ik efficiënt en effectief naar het gestelde doel toewerken en blijven. Vooral op gebied van kwaliteitsmanagement, kwaliteitsbewustzijn, organisatie change management, reorganisatie trajecten, versterken van Quality & Safety-teams, doen van gap-analysis, procesoptimalisatie, LEAN manufacturing en continue verbeteren, kan ik ondersteuning bieden. Dit kan zowel op management niveau als de praktische ondersteuning zijn.

Het komen vanuit een proces van reactief ad hoc problemen, vele klachten, onvoorspelbare kwaliteit, reputatie redden en crisis managen naar een gestructureerd en altijd voorspelbare kwaliteit ligt in mijn kracht.

Tevens om van deze situatie van reactief naar pro-actief te komen ben ik de partner om mee te werken. Het werken vanuit vastgestelde kwaliteitsdoelstellingen, het vaststellen van de grootste bedrijfsrisico’s, het borgen van maatregelen om risico’s te beperken tot een acceptabel niveau, het werken vanuit grote verliezen in materiaal of non-value added losses, (bij)sturen door middel van KPI’s en het borgen van gezette stappen is voor mij een normale manier van werken. Management teams en kwaliteit en veiligheid teams kan ik hierin begeleiden en naar een hoger plan brengen.